Totaal aantal pageviews

zondag 17 november 2019

Thuiskomen in ‘t Nije Huuske, meer dan een menukaart alleen..


Thuiskomen is het altijd al op Ameland, al heel lang en nog elke keer steeds meer.
Thuiskomen op het eiland van mijn jeugd, het eiland waar wij al zoveel herinneringen hebben liggen, lief en leed. Elke keer weer wanneer de boot los komt van de wal begint het thuiskomen, en eenmaal aangelegd in Nes voelt het als thuis.

Samen, en ook alleen, is het steeds weer genieten, genieten van de rust en de ontspanning, de natuur en de mensen, de zee en het strand, de mooie luchten en de konijntjes rondom het huisje. De grote boze buitenwereld is ver weg, en ik voel me altijd weer zo los daarvan wanneer ik hier ben.

Dit weekend was weer zo’n moment, een moment van lucht, liefde en herinneren, en daar hoort natuurlijk ook uit eten bij. We hebben al zoveel plekjes, voor koffie, een Nobeltje, een lunch of een maaltijd. Elk plekje heeft zijn eigen charme, maar dit weekend hebben we toch weer een pareltje ontdekt. Niet zomaar een pareltje maar een soort van thuiskomen, thuis in een nieuw huisje, ofwel thuis in ‘t Nije Huuske in Buren.

Het restaurant voelt als een warme huiskamer, de beide eigenaars voelen als een warme gastheer en gastvrouw, met de nadruk op warm.
Er is een kaart, maar wanneer we niet kunnen kiezen wordt er spontaan een combinatie gemaakt van verschillende verrukkelijke gerechten, zodat we samen kunnen proeven van al dat lekkers. En lekker is een understatement, de gerechten zijn stuk voor stuk meer dan verrukkelijk!
Botermalse rendang met haar zo authentieke smaak, bijzondere spareribs zonder botje die je bijna kunt zuigen, en een schnitzel vers gepaneerd met een blauwe kaas en meer heerlijks daardoor.
Zo overheerlijk en met zo veel liefde en aandacht geserveerd dat we besluiten om de volgende dag weer naar dit mooie Nije Huuske te gaan, dit keer voor de vis.

We laten ons verrassen, zo hebben we afgesproken, en een verrassing wordt het.
Het voorgerecht met zalmtartaar en coquilles en kokkels met zeekraal en Pernot, hoe verzin je het.. Daarna het hoofdgerecht, een overheerlijke schotel met mosselen uit Nieuw Zeeland, huisgerookte zalm en een hele verse Griet, gelardeerd met knapperige gebakken aardappeltjes en beetgare groenten.
Genieten met met een hoofdletter, en intussen verwend en verwarmd door een lieve gastvrouw en gastheer/kok. Als afsluiting natuurlijk een bijzonder dessert waarvan ik alleen de Bikkel nog graag wil noemen, speciale chocola die je met een hete drank moet laten smelten in je mond..
Die ervaring ga ik niet beschrijven, die moet je gewoon zelf ervaren!

Maar, los van dit meer dan heerlijke eten, is dat wat het verschil maakt de huiselijke sfeer, de aandacht en de passie voor koken.
Wij voelden ons verwend.

Het voelde als thuiskomen, zoveel meer dan een menukaart alleen...

Dankjewel Sijtse en Gerdien voor twee heerlijke avonden!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten